Online tanfolyam – mennyibe kerül és miért éri meg Neked?

Te is vettél már az interneten kisebb-nagyobb kurzust? Akkor biztosan találkoztál már online tanfolyam felülettel, most pedig azt elárulom miért lesz kifizetődő számodra is egy ilyen felület!

Amennyiben szolgáltatóiparban tevékenykedsz, szinte biztos, hogy van olyan szellemi terméked amit online tanfolyamként értékesíteni tudnál, csupán tágítanod kell a látásmódod. 

Edzőként 3-6 hónapos regeneráló vagy erősítő tanfolyamot, táplálkozási tanácsadóként, saját étrend kialaktásához szükség alapismereteket adhatsz át, de akár masszőrként a stresszkezelésről is készíthetsz tanfolyamot.

Miért érdemes külön biztosított felületen kialakítani az online tanfolyamot?

Több okod is lehet rá, hogy a célnak megfelelő webhelyen tárold az online tanfolyam anyagát.

Egyrészt sokkal profibb hatást kelt, ha nem csak e-mail kiküldöd, vagy Facebook csoportban tárolod, hanem egy szép, elegáns megoldást biztosítasz a tanfolyam elvégzésére, amely könnyen elérhető a tanfolyamon résztvevők számára. Emellett ezzel a profi hatással a tanfolyam értékét is növelheted.

Másrészt nem elhanyagolható tény, hogy egy ilyen felületen biztonságban vannak a tanfolyam anyagai, nem vesznek el, nincs olyan, hogy “nem működik a facebook”. Betonbiztos alapokra helyezzük a passzív jövedelmed, hogy neked tényleg csak a tartalommal kelljen foglalkoznod.

Milyen fenntartási költségekkel kell számolnod?

Szerencsére egy ilyen felület fenntartási költsége nem költséges, de lássuk a konkrét számokat:

  • Domain név és tárhely: éves költség kb. 10-15.000 Ft 
  • Membership plugin: ingyenes
  • LearnDash: éves költség kb. 35.000 Ft

Mindez azt jelenti, hogy havi szinten 4.166 Ft-ot kell a rendszerre fordítanod, amely valószínűleg a tanfolyam árad egy minimális részét képezi, viszont a tanfolyamot akárhányszor el tudod adni, akár egy hónapon belül is!

Amennyiben érdekel további információ az online tanfolyamokról, keress meg a hello@yourwebdesigner.hu e-mail címen.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top